Jeugdacademie organiseert 'Dag van de Scheidsrechter' op 29 maart.

woensdag 26 maart 2014 om 00u00

Op zaterdag 29 maart 2014 organiseert de Jeugdacademie van FC Dender naar jaarlijkse gewoonte opnieuw een 'Dag van de Scheidsrechter'. 
De nationale jeugdreeksen spelen die dag een derby tegen de buren van Standaard Wetteren. 

 
Fairplay en respect zijn basiswaarden die hoog in het vaandel worden gedragen binnen de opleidingsvisie van FCV Dender EH en de Jeugdacademie wil deze nog eens extra onderstrepen met een dergelijk initiatief. Respect kan hier dan ook vrij breed geïnterpreteerd worden: zowel naar de opleider, de medespelers, de tegenstander, ouders als naar de scheidsrechter toe. Een kwalitatieve voetbalopleiding bestaat niet enkel uit sportief-technische bagage maar het is minstens even belangrijk om ook de nodige aandacht te besteden aan extra-sportieve waarden en normen.
 
Johan Hertveldt, Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding FCV Dender EH: "Respect voor de scheidsrechter is bij ons een waarde waar we veel belang aan hechten. Deze mensen doen wekelijks in weer en wind hun best om hun taak zo goed mogelijk uit te voeren maar het zijn en blijven mensen die zoals iedereen af en toe eens een fout maken. Dat ze daarbij dan vaak kop van jut zijn van supporters en spelers is uiteraard geen fijne ervaring. Op de 'Dag van de Scheidsrechter' wil de Jeugdacademie dan ook op een positieve manier om extra aandacht vragen voor deze mensenTegelijkertijd willen we spelers en uiteraard ook hun ouders sensibiliseren om positief te supporteren in die zin dat verbale of in het slechtste geval fysieke agressie tegenover een scheidsrechter of speler niet thuishoort op een voetbalveld en al helemaal niet getolereerd wordt binnen onze club. Zonder de inzet van deze mensen zou het zelfs niet mogelijk zijn dat zoon- of dochterlief in het weekend kan voetballen."
 
Concreet zullen de jeugdspelers voor de wedstrijd aan hun ouders een briefje overhandigen waarin ze oproepen tot meer respect. Nadien zullen de spelertjes samen met de scheidsrechter symbolisch op de middenstip gaan staan en hen samen met hun ouders een welverdiend applaus geven. 
 
De Jeugdacademie geniet met dit initiatief de steun van de Scheidsrechterscommissie die ook aanwezig zal zijn. Wie zelf als scheidsrechter aan de slag wil kan die dag meer informatie krijgen bij de vertegenwoordigers van deScheidsrechtersvriendenkring K. ALSO. Zij organiseren ook een prijsvraag met gesimuleerde spelfases waarbij de deelnemers kans maken op een mooie prijs.
 
Afspraak dus komende zaterdag 29 maart 2014 in het opleidingscentrum 'Walleken' in Denderleeuw. Je kan er om 12u30 de U13N en U14N aan het werk zien en om 15u de U17N en U19N.