×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/fcvdenderje/public_html/images/fotogalerij
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerij

Voetbal en studies, hand in hand...

 

Bij de FCVD EH Jeugdacademie beseffen wij dat voor sommige spelers studeren en voetballen op dit niveau niet altijd even makkelijk te combineren valt. De Jeugdacademie neemt dan ook het engagement aan om een studiebegeleidingstool ter beschikking te stellen voor zijn jeugdspelers.

In een eerste fase wordt een mogelijkheid tot begeleiding voorzien voor de categorieën U15 tem U19. In een tweede fase wordt deze begeleiding mogelijks uitgebreid met de lichtingen U13 & U14.

Praktisch voorzien wij een mogelijke begeleiding elke dinsdag- en donderdagavond tussen 18.15 en 19.15 uur en dit na voorafgaande inschrijving.

Wij wensen te benadrukken dat het gaat om studiebegeleiding en niet om het geven van bijlessen. Het hoofddoel is om de speler beter/anders te leren plannen, organiseren en aangepaste studiemethodes te gebruiken. Indien nodig gebeurt dit in samenspraak met de desbetreffende school en trainer.

Tijdens de opstartfase van dit project zal om organisatorische reden het aantal beschikbare plaatsen beperkt zijn tot maximum 10 spelers.

We wensen ook te benadrukken dat bij inschrijving de nodige motivatie en inzet van de betrokken speler wordt verwacht.

Geïnteresseerde spelers kunnen zich inschrijven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van naam + leeftijdscategorie.

Spelersraad

Inleiding

Steeds meer verenigingen buigen zich over de vraag waarom het beleid over de jeugd en de activiteiten voor de jeugd meestal door volwassenen bepaald en opgezet worden in plaats van de jeugd zelf hierbij te betrekken. Vandaar dat het jeugdbestuur en de sportieve cel van FCV Dender een spelersraad als gesprekspartner willen, die samengesteld is door jeugdspelers.

De spelersraad is een instrument om spelers, van U13 tot en met U19 (11><11 lichtingen) inspraak te geven binnen onze jeugdopleiding.

Wie zijn de leden van de spelersraad ?

Een overzicht van alle leden van de spelersraad seizoen 2017 – 2018 vind je hier

Praktisch hebben we ervoor gezorgd dat er per lichting een aanspreekpunt is waar al jullie info, ideeën, verbeterpunten, etc...worden gekanaliseerd zodat geen info verloren gaat. Je kan de spelersraad contacteren via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelstelling

 • De spelersraad is een middel om de jeugdspelers (U13 tot en met U19) medezeggenschap te geven binnen de jeugdopleiding van FCV Dender.
 • De primaire taak van de spelersraad is om een brug te vormen tussen het jeugdbestuur, de sportieve cel en de verschillende spelersgroepen.
 • De spelersraad zal er voor zorgen dat het jeugdbestuur en de sportieve cel nog beter geïnformeerd worden omtrent actuele wensen, vragen en mogelijke knelpunten binnen de verschillende lichtingen.
 • De ideeën en de voorstellen tot initiatieven, afkomstig van de jeugdspelers, kunnen rechtstreeks met andere lichtingen, jeugdbestuur en sportieve cel besproken worden.
 • De spelersraad heeft een adviserende rol waarbij ze rekening houdt met het jeugdbeleidsplan en de clubbelangen.
 • Het jeugdbestuur en/of de sportieve cel kunnen in bepaalde gevallen de spelersraad om advies vragen.
 • De definitieve besluitvorming is in handen van het jeugdbestuur.

Functionering

 • De spelersraad vergadert drie keer per jaar (herfstvakantie, krokusvakantie en paasvakantie). Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt.
 • Tijdens deze vergaderingen kunnen er zowel door het jeugdbestuur, de sportieve cel als door de spelersvertegenwoordiging agendapunten ingebracht worden.
 • Elke leeftijdscategorie heeft een eigen vertegenwoordiger. De aanvoerder van iedere lichting zetelt in de spelersraad. De tweede aanvoerder vervangt hem bij afwezigheid.
 • De aanvoerder en de tweede aanvoerder polsen bij de medespelers of er opmerkingen, suggesties of knelpunten zijn die kunnen worden voorgelegd op de spelersraad.
 • De spelersraad wordt voorgezeten door de voorzitter van de Ouderraad en/of de jeugdcoördinator bovenbouw. Het is geenszins de bedoeling dat de voorzitter van de Ouderraad en/of de jeugdcoördinator bovenbouw de vergadering "sturen".
 • De voorzitter van de Ouderraad verzamelt alle agendapunten en stuurt 1week voor aanvang van de vergadering de te bespreken onderwerpen door naar alle leden van de spelersraad.
 • Aan het begin van ieder seizoen kan de samenstelling van de spelersraad veranderen.

 

Het jeugdvoetbal werd grondig hertekend door de KBVB in seizoen 2014/2015. Eén van de nieuwe regels omvat het langer voetballen met 8 tegen 8 wat werd uitgebreid naar de categorieën U13/U12. Gezien er voor deze wedstrijden op provinciaal en gewestelijk niveau geen officiële scheidsrechters worden aangeduid, dient onze Jeugdacademie vanaf dit seizoen eveneens voor deze wedstrijden clubscheidsrechters te voorzien.

In het kader van het project Referee Ambassador werd recent op een infovergadering de specifieke reglementering ter zake aan onze Referee Ambassadors uiteengezet. Meer informatie op de website www.psc-oost-vlaanderen.be (doorklikken naar Referee Ambassador).Voor onze FCVD Jeugdacademie neemt Luc Van Damme deze rol op zich.

Kandidaat scheidsrechters mogen zich bij Luc kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Om veiligheids- en organisatorische redenen in kader van de terugwedstrijd tegen SK Londerzeel dienen we alle jeugdtrainingen van donderdag as. te schrappen.
Uiteraard rekenen we op jullie vocale steun om onze eerste ploeg te steunen in deze fase van de eindronde.
Alle jeugdspelers hebben gratis toegang tot deze thuiswedstrijd die start om 20.00 uur in het Van Roy-stadion.
 

Het jeugdsecretariaat zal wekelijks geopend zijn op:

 • dinsdag van 18u30 tot 20u
 • woensdag van 18u30 tot 20u

Hoe bereik je ons?

 • Ingang Walleken: je stapt te voet richting het stadion en bereikt ons secretariaat via de trap aan de linkerzijde van de kleine kantine onder de tribunes.
 • Ingang Stadionlaan: rij of stap tot de achterzijde van het stadion, in het midden van de tribune vind je de trap naar het jeugdsecretariaat.

Je kan ons via mail contacteren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.